just (don't) do it?

>> July 22, 2008

::think of all the great things we can wash!::

discovered sth on the net. chuck's cpt awesome aka devon is an illini alumnus! dunno why i'm so excited. i mean, there are tons of other alumni who made their marks in the course of world history (ehem, nick holonyak jr., roger ebert, hugh hefner, steve chen, just to name a few).

btw, that was written some 2 weeks ago, masa tgh 'busy' habiskan cuti sebelum tamat kontrak. yea sekarang sudah permanent alhamdulillah! err more like 'belum confirm', tapi doesn't matter la, one foot there already.

in terms of work? x byk berubah sgt. still have to sit in front of the PC everyday for 8hrs tops, still have to achieve the monthly target, still have to have lunch at liteneasy. yg berubah? feelings kot, rasa terjamin siket masa depan, heheh.

ada org ckp kat aku, "mesti SKT (that's sasaran kerja tahunan to you) byk markah kan?" i was like, wha? okay 1st, that person doesn't know me until this year, so how in the world did he/she know of my performance? 2nd, what's it to him/her? i didn't realize there's some competition going on around. lagi satu, apa guna join itu ini tapi x ikhlas? aku ingat haritu masa ckp2 pasal sports tourney yg bakal berlangsung x lama lagi, bila aku ckp aku x tau / x terer main tenis n boling, dia ckp, "ni masuk pun sbb nak naikkan markah skt". personally, to me that's not a good attitude. sports is supposed to make you feel good about yourself. where's the fun in doing it just because you have to?

heh, at least that's what i think i should say to that person. instead all i said was, "huh." biasa la, nak ckp depan2 bukan senang. byk komplikasinya. and x sempat pun masa tu... xde kerja aku nak stay back semata2 nak ckp benda yg xde faedah utk aku hehe. ye la, kalau takat masuk tapi memusnahkan rasa enjoy org lain, diri sendiri jugak yg problem nanti, sbb menyusahkan org.

haha apa aku mengarut ni. sbb benda ni je yg aku duk fikir. kdg2 aku pun risau skt aku markah x tinggi ke, tapi nak tau gak, apa benefits utk org2 yg level mcm aku? sbb aku dgr dulu pegawai2 xyah join benda2 ni pun xpe. tiba2 duk dgr sume org masuk sume benda, aku pun jadi cuak siket2. x penting kan kan kan kawan2...

whatever it is, bila nak dpt file bulan ni? kemaruk nak buat file dah ni heheh.

ok chiow.

Read more...

if looks could kill

>> July 17, 2008

::A suspicious mind always looks on the black side of things::

hulloh.

haritu aku dgn adik2 aku shopping sakan kat toys'r'us klcc. syiok woo... sbbnya aku dpt vouchers worth rm320 sbb masa beli2 hadiah utk IPday guna my star card. mula2 nak redeem tu, 'adik' (aku rasa abang, judging fr the (amount of) hair on his face.. tapi bantai aa, dia panggil aku akak) kat kaunter tu tepuk kepala, siap tanya lagi, "ni berapa tahun x redeem ni?". ye la, selalu dlm rm10, rm20 je. dah la mula2 ada rm10 vouchers je. bertambah aa janggut dia kalau nak tulis 320 keping. last2 ada gak yg rm50 punya.

time2 ni la nak beli 'stuff-you-want-to-buy-but-never-had-a-reason-to' things. adik aku beli mini iron-man (made fr recycled stuffs, don't remember the exact name) yg sekadar jadi hiasan, yg lagi sorg beli transformers/star-wars hybrids (to which, btw, abang aku ckp "sgt x masuk akal... apsal star wars nak combine dgn transformers?"), magic 8 ball ("am i rich?" "ask again later".. siot.), spek mainan yg sekali dgn misai dgn hidung tu pun ada. biasa la, kecik2 dulu x pernah dpt benda2 camnih hehe. beli another board game "LIFE" yg quite interesting, but gets repetitive after a while (asyik aku je kena lawsuit, mana aci woi). haha if that were to be my true course of life, i'd get broke by my own siblings... err, kinda freaky.

of course, mak aku suh gak kitorg beli sth utk anak buah aku nazreen. x sah kalau keluar mana2 x beli utk nazreen, tapi x kisah aa kan, free heheh. last2 kitorg belikan ni:

thomas n friends whistle N go. kalau tiup wisel tu, train tu jln. tiup lagi sekali, stop. tiup 2 kali, reverse. mcm menarik aa gak, sbb nazreen pun time ni suka je tiup trumpet mainan dia tu, walaupun time dia tarik nafas baru trumpet tu bunyi lagi sedap, hehe. tapi cet, dia takut gila dgn benda alah ni. mmg nangis2 siap angkat mcm nak baling lagi. spt biasa, mak aku pun keluarkan mcm2 teori mengapa nazreen takut thomas. antaranya: sbb tu keretapi, takut bunyi wisel tu, takut muka org kat depan train tu, etc. tapi 1st n 2nd reason tu, debatable, sbb dia ada je mainan train lagi satu, hari2 mesti main punyalah:playskool choo choo train. lagu train ni dah jadi background music dia dah. boleh tu, tgh main benda lain pun, sanggup gi tekan balik train ni nak kasi dgr lagu. ada gak bunyi wisel train tu. so, adakah kerana muka thomas yg menakutkan dia?

yg pastinya, sekarang ni sume org, termasuk bibik yg jaga nazreen pun dah pandai takut2kan dia dah. kalau dia buat perangai je (merajuk, x mau makan), buat2 tanya, "ha keretapi mana keretapi? nanti amik keretapi jap". confirm nazreen melilau nak cari keretapi tu, pastu ok balik. hehe mcm jahat je takut2kan budak.

tapi ye la, nak menerangkan betapa bestnya si thomas tu pun susah gak... bukannya paham lagi hehe. kaler kot... kaler biru tu x appealing utk budak2 agaknya. err tapi ramai je suka tgk thomas n friends.

anyway, nazreen, if by some wierd chance you are reading this in the future, remember: looks aren't everything.

ok chiow.

Read more...

smelly cats

>> July 06, 2008


::smelly cat, it's not your fault.::
.
p/s: semlm tertgk friends yg ada brad pitt. bila tgk tu terpikir, "mcm mana sume org boleh gila / obsessed tgk friends ni? biasa2 je. csi / house / chuck lagi best." haha biasa la, nak fit in with the majority.
.
anyways...
.
i was going to write sth related to the current issues, but decided against it, since i don't know any of the things related to them that well (and i'm sure every one of us doesn't either), so let's leave it at that.
.
dulu aku ada seekor kucing. kucing yg diberi nama leo. tapi dah mati dilanggar oleh aku (ke sepatutnya dah mati aku langgar?) lepas tu sbg pengganti, bapak aku belikan sekor lagi kucing, yg seakan2 rupa leo (putih, kembang). kitorg bg nama ziffy (as in zifi "tak baiik punya"). sekali adik aku pun bawak lagi sekor kucing dr melaka. kitorg bg nama lobo (fr sheriff lobo). mula2 bajet si lobo ni jantan yg kecacingan. sekali bila dah makin lama, perut makin besar, dah sah2 dia betina. alas, the name stays.

what'cha lookin' at?

lobo ada 4 anak. 2 putih tompok itam, dua mcm hitam / perang / kelabu (ala mcm kaler kucing jalanan). tapi sampai sekarang kitorg x tau yg mana jantan yg mana betina. yg tau: dua ekor sama tuut, yg lagi 2 sama tuut. kira confirm aa 2 jantan 2 betina.

sekarang diorg dah 6 weeks old. awal2 dulu ingatkan nak masukkan dlm sangkar, tapi bila masukkan si lobo tu meroyan, duk gigit2 anak dia nak bawak keluar. nanti ziffy lak duk cakar2 dr luar sangkar. ish mcm cinta terlarang la pulak (tapi ziffy tu baru 6+ bln). last2 biar je berkeliaran. sekarang ni the whole 1st floor ni diorg punya. mmg berbulu abis aah.

pernah sekali one of them terjatuh dr tingkat atas sampai ke bawah. bapak aku yg masa tu tgh tgk bola terkejut gak, sbb lobo mcm org gila duk mengiau2 sambil berlari ke sana ke mari. tempang aa gak anak dia 3 minggu camtuh. pastu ada gak lagi sekor jatuh, tapi dengkot2 sehari je.


tugas tetap aku: buang najis (daym, bila tulis mcm jijik n hina gila tugas ni). tiap2 petang balik kerja aku kena scoop $%# dr sandbox diorg, sbb x nak kasik penuh dan berbau. pastu sekarang kaki aku pun dah start gatal2. (bukannya aku masukkan kaki aku dlm sandbox tu eh, xde la besar mana bekas tu). x tau la ada kaitan ke x dua2 event tu, tapi kalau doctor confirmkan gatal2 ni disbbkan oleh kucing2 tu, confirm aku bg anak2 kucing kat org lain. bukannya comel pun hehehehehehehe.


pastu, abis jahanam sume kerusi2 n bakul rotan kat rumah ni diorg cakar. tu belum masuk lagi alas meja yg baru letak sekejap dah jatuh ke lantai balik. ataupun carpet yg asalnya merah pekat dah jadi merah samar dah. kalau guna lint remover tu mau abis satu roll sekali berus. ataupun kertas2 / plastik2 yg dah rabak. tapi tulah, sekarang ni mcm dah sayang gak aa dgn kucing2 tu. best je tgk diorg berkejaran dgn ziffy. ziffy pun dah gemuk sekarang. best2.


how to make the cats behave? penat aa hari2 nak marah sume. kang terencat kang, lagi x comel. heheh call me weird, tapi yg selalunya membuatkan aku kagum dgn kebesaran Allah adalah kucing (not that others don't remind me of Allah Almighty, but... you catch the drift). sbbnya kucing2 adalah makhluk tuhan yg paling comellll.


hallamak... sekor kucing dah tgh turun tangga dah. abis aa lepas ni tingkat bawah lak diorg conquer.


lagi satu, nak bg nama apa kat diorg2 ni?



err aku xleh letak gambar ziffy, superstition issues... (heh yg lain2 xpe)

ok chiow.

Read more...

Recent Comments

Grab This Widget

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008. top pic by Jcome

Back to TOP