say anything

>> February 26, 2008

::A witty saying proves nothing.::

being a frequent user of komuter for the past 2 years, can't help but noticed that msians (or rather komuter passangers?) are no longer 'subtle' in whatever it is they're doing. i read somewhere that bahasa melayu is so 'beautiful' n 'full of respect' it doesn't even have a specific word for insulting people (can't find the site today... but i'm sure i didn't misinterpret it). that era is long gone i think.

anyway, some of the quotes / anecdotes i've heard / experienced (kalau anda peminat setia, mesti dah pernah baca / dgr kot some of them, hehe):


@kl sentral, peak hrs:
P di luar tren: sumbat2 la lagi, semua nak balik kan!
P di dalam: sumbat kat dlm mana, poket kau!!?

--------------------------------------------

inside the komuter, masa tgh berasak2 mcm org gila:
P: jangan la tolak2!!
L di sebelahnya: bukan saya yg tolak... org kat luar tu yg tolak.
P: ..... ckp kat org luar tu, jgn tolak2!

-------------------------------------------

@kl sentral, peak hrs:
L outside: masuk la dlm lagi, dah hari2 naik komuter xkan x faham2 lagi!
L inside: mana ada, ni 1st time saya naik hari ni.

-------------------------------------------

@bdr tasik selatan, ada tren tersadai kat platform 2 (ke arah rawang).

announcer: perhatian tuan2 n puan2, tren ke rawang akan tiba di platform no 1.

sume org berasak2 naik jejantas nak tunggu kat platform 1. after a while, tren yg rosak tu boleh jln. kebykan org cepat2 gi ke platform 2 balik, ada jugak yg duduk di tgh2 jejantas, waiting for announcement.

announcer: perhatian tuan2 n puan2, tren ke rawang akan tiba di platform... no... 1.
yg kat platform 2: ALAAAAA (ramai2 nih)
yg kat platform 1: HAHAHAHAHAHAHA (sambil tepuk tgn)

-----------------------------------------

ok chiow.

p/s: found this on the net. indah khabar dr rupa? let's just wait n see...

Read more...

tag - you're it!

>> February 22, 2008

ala maleh nya...

10:48am
1. Name one person who made you laugh last night?
>> dr greg house. funny guy.

2. What were you doing at 0800?
>> wondering whether i'd make it before the 8:15 song.

3. What were you doing 30 minutes ago?
>> 'kepoh'-ing at syu's space...

4. What happened to you in 2006?
>> same thing as 2007... which is, can't remember.

5. What was the last thing you said out loud?
>> oo yg menang Amazing Race Asia tuh eh? (haha nampak sgt suka bergossip...)

6. How many beverages did you have today?
>> 1 cup of milo, 1 cup of kopi koko

7.What color is your hairbrush?
>> don't have one.

8. What was the last thing you paid for?
>> 2 days ago's lunch (well if TnG doesn't count, got it prepaid already)

9. Where were you last night?
>> home.

10. What color is your front door?
>>brown.

11. Where do you keep your change?
>> in my purse.

12. What's the weather like today?
>> the usual... nice.

13. What's the best ice-cream flavor?
>> chocolate la...

14. What excites you?
>> good games.

15. Do you want to cut your hair?
>> already did.

16. Are you over the age of 25?
>> almost... (hint hint!)

17. Do you talk a lot?
>> relative to aznil hj nawawi... no.

18. Do you watch the O.C ?
>> used to... not really these days.

19. Do you know anyone named Steven?
>> yup, our "technician".

20. Do you make up your own words?
>> sometimes.

21. Are you a jealous person?
>> x sure... maybe?

22. Name a friend whose name starts with the letter ' A '?
>> azian, who's in tokushima (agaknyala...)

23. Name a friend whose name starts with the letter ' K '?
>> kerr, whose blog i often visit.

24. Who's the first person on your received call list?
>> k ida... tanya pasal address JPO. ee jeles siot.

25. What does the last text message your received say?
>> "mls ar plak nk singgah shopping. beli jela kalo dh murah tu. hehe."

26. Do you chew on your straw?
>> almost never.

27. Do you have curly hair?
>> xnak bgtau...

28. Where's the next place you're going to?
>> toilet. harini lebih sejuk drpd biasa...

29. Who's the rudest person in life?
>> hmmm...

30. What was the last thing you ate?
>> otak2 popia segera yg sodap.

31. Will you get married in the future?
>> sapa x nak kawin wey.

32. What's the best movie you've seen in the past 2 weeks?
>> salaam-e ishq. itupun tgk kat tv2.

33. Is there anyone you like right now?
>> maybe.

34. When was the last time you did the last wishes?
>> apsal aku x berapa paham soalan ni?

35. Are you currently depressed?
>> noooooo... friday's NOT a good day to be depressed.

36. Did you cry today?
>> no.

37. Why did you answer and post ni?
>> dah siap di-email oleh si tagger (k pau)... tu dah kira jemput tu, wajib balas hehe

38. Tag 5 people who would do this survey
>> you, you, you, you, you. (consider yourself tagged if you read this)
11:27am

Read more...

i need a weapon

>> February 19, 2008

::You are, all of you, vermin. Cowering in the dirt, thinking... what? That you might escape the coming fire? Your world will burn until its surface is but glass!::

yea finally finished halo 3. haha frankly aku x rasa game tu mcm gempak ke apa, tapi dah org suka, ikut je laa. tapi gameplay mmg smooth aa. graphic-wise, aku rasa sama je mcm halo 2 @ xbox, tapi for x360, loading time significantly shorter. mungkin ada lagi kot beza, tapi aku x tau nak desribe. yg penting masyuuuk.

baru rasa lega siket fikiran. haha yup, i'm the kind of person who can't put things aside if it's not finished. well, at least in the emotional aspect. physically? no problem with that. tu yg makin pening kot, asal buat file, susah je letak tepi, tapi nanti duk fikir2 pasal file tu. long-term effect? kalau buat graph, mesti tahap ketepuan tu sgt dekat dgn 0.

erk apa aku merepek ni. bila baca balik mcm lagi susah dr soalan spm.

anyway, that's one of the reasons kalau aku main game, aku akan habiskan secepat mungkin. xde nye seminggu satu stage ke, satu objective ke. kalau x nanti asyik fikir je mcm mana nak abiskan. esp menganggur dulu, sampai ke subuh esoknya aku akan main. berenti pun sbb mak aku bising bil letrik nanti naik. tapi tulah, lepas2 tu aku x ingat what's the best thing about the game. cth: Prince of Persia 3. aku main dlm 2/3 mlm je dah habis. pdhal game tu sgtla bestnya (antara game yg mempopularkan QTE-based actions). nak main balik mcm malas la pulak. byk lagi game lain.

lagi satu, aku suka game yg graphicsnya very realistic. selalunya game yg perang2 ni yg realistic. tapi, satu je problem: aku tembak lembab. haha demm kalau real life, mmg dah lama dah innalillaah. siap dgn bunyi tembak2, bunyi letup2 sume, perrghh boleh berpeluh siot. x best bila selalu mati je. dah la sbb tgh absored in the environment, bila termati tu boleh sakit jantung aa... so, if it happens all the time, imagine how my heart feels like, hehe. selalunya kalau mcm xde harapan tu aku mintak tlg adik aku. mannn he's fast. ada sekali tu game apetah aku kena snipe 4/5 org kat satu building. aku buat 3-4x x lepas. adik aku buat sekali je. pastu bg controller kat aku sambil muka control. siottt. tapi dia mmg power. close to saiko.

sadly, my eyes are not what they used to be. dulu kalau tgk screen lama2 tu no hal la. sekarang, baru main game 1+ hrs dah merah2 mata. ye la, siang2 tgk pc kat office, ni mlm2 pun nak focus kat game pulak. syiann mata2ku. tapi tabley tahan aa...

yg aku still frust: x main resident evil games. apsal laa x nak buat utk xbox. hehe xde la best mana, tapi agaknya ni 1st game yg aku main (masa utk PS dulu) yg aku abis dulu sebelum abang aku, so it somewhat has sentimental value to me. xkan nak beli gamecube kot? or ps2? tepuk kepala mak aku nanti, heheh.

aa malas nak kerja!

ok chiow.

Read more...

game on

>> February 12, 2008

::Under democracy one party always devotes its chief energies to trying to prove that the other party is unfit to rule - and both commonly succeed, and are right.::

uu yea, bahangnya makin terasa.

last weekend masa nak gi mana tah, kitorg ternampak budak2 pasang bendera kat divider jln. mcm every 10m satu bendera. byk aa gak. pastu bila dah nak balik rumah petangnya tu, tgh2 hujan lebat ni nampak budak2 cabut balik bendera2 tu. kesian tgk. berapa la agaknya diorg dpt.

ada sekali tu pulak, lepas balik dr some other place (dah mlm), dekat roundabout ada dlm 3-4 org budak2 pegang torchlight sambil pegang / kibar2 bendera (err mcm cite madu tiga lak...). dah kul 9pm dah masa tu... budak2 kecik, dlm darjah2 gitu. either that, or budak2 sek men comel2 belaka.

tah aa, is it really worth it? bak kata adik aku, "mcm la bila kita tgk diorg kibar2 bendera tu, kita pun terpengaruh 'oo nak pangkah diorg lah'". itu nak jual jajan kat tv boleh la. tayang iklan sama ulang2 kali sampai org hypnotised nak beli. gov = jajan? tsk tsk tsk, x baik punya...

then again, aku pun mmg langsung x tau aa selok-belok politik msia ni. tau pun takat apa yg aku cedok sana-sini je la. kang aku cite lebih2 kang, kata berat sebelah lak, heheh. ye la, mana la aku ada masa nak gi sume gerak gempur sume parti, nak baca sume party-oriented papers, nak dgr/baca apa janji2 diorg. kalau dah hari2 kena basuh dgn org yg sama, mesti lambat-laun kita berfikiran sama mcm org tu. eh dah mcm MLM la pulak.

it doesn't matter if your choice is wrong; what important is you make one.

i'm not cut out for this, hehe.

ok chiow.

Read more...

Recent Comments

Grab This Widget

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008. top pic by Jcome

Back to TOP