i don't have a dream car, 'coz i don't dream about cars

>> October 30, 2008

::I know a lot about cars. I can look at a car's headlights and tell you exactly which way it's coming.::

petang semlm aku sampai kat kereta aku, ada kereta waja kat sebelah, n the driver asyik ulang-alik antara driver's seat n the trunk. mula2 dia pandang aku, tapi dia mcm cepat2 sambung whatever things he's doing, so aku pun x sempat la nak senyum ke apa. ingat nak masuk keta pastu blah terus, tapi x jadi... sbb tiba2 susah lak nak jumpa kunci kereta dlm handbag. lama gak aa aku duk selongkar, sekali:

encik: ha mcm mana nak balik tu, kunci kereta xde?
aku: itu la, susah lak nak capai ni.
encik: kang tertinggal kat ofis sampai sini baru perasan, ha sudah...
aku: (gelak) eh xkan nya, mesti ada ni.
encik: mana dpt kereta ***** ni?
aku: jepun.

hahaha damn pikir balik apsal aku bengong sgt ckp jepun? hehe sbb toyota kot.

aku: 2nd hand je ni.
encik: u beli pastu bawak balik sini ke? bila beli?
aku: 2nd hand je ni... keta lama ni.

as if dia xleh teka kereta lama, fr the plate number.... d'uh

encik: keta jarang nampak ni.
aku: ala 2nd hand je ni... *masuk keta*

if ppl heard our conversation, they might've guessed it was between a male human and a female robot. haha tapi aku mmg clueless kalau org tanya pasal kereta. siket2 tu boleh la. bila start tanya enjin apa, pikap ok ke x, sparkplug, karburetor, fanbelt, timing belt... kalau aku angguk2 je tu mmg aku x tau la tu.

for me, a car is for when you want to go fr A to B using much less time than walking. period.

kdg2 tu tertoleh gak la kan, bila keta porcshe cayenne S lalu, or nampak spyder kat parking lot, but that's just because it stands out fr the rest. aku mana tau mana lagi mahal dr mana, enjin mana lagi power dr mana, etc. mcm jugak kalau aku nampak hyundai i10 lalu aku toleh gak, tapi x mahal pun kan keta tu? (err agaknya la).

haha kalau main NFS: Most Wanted pun, bila time modify appearance kereta, mesti last2 jadik buruk gak. yg dlman, confirm amik yg plg mahal heheh. kalau tgk adik2 aku siap boleh wohoo! fuiyooo! ini baru cun! gilerr aaah! lagi. pdhal virtual cars je.

pernah gak ada org tinggalkan note atas keta aku: saya berminat dgn kereta anda. sila hubungi 01x-xxxxxxx. aiyoh, what do you expect me to say when i call you? nak tanya performance? maintenance? nak test drive? hehe bukannya utk dijual pun. as my dad sees it, it might be constituted as a threat / harrassment. haha whatever.

well, what do you expect fr a person who, when somebody asked (about my car), "4-wheel ke?" answered, "ha'ah."

ok chiow.

p/s: in case you've dreamed about cars

Read more...

no fear

>> October 28, 2008

::The reason why so few good books are written is that so few people who can write know anything.::

hobi: membaca.

went to melaka for the weekend with makciks n sepupus. as usual, i don't belong in either. makciks sume bergosip pasal jiran / classmate/ rakan sekerja diorg dulu2, sepupus lak asyik dgr lagu kat hphone je (teenagers... hurm). adik aku jadi tuan rumah yg baik, so dia dah busy kemas dapur bilik segala. me? i found solace in books.

dulu (2 yrs ago) masa aku gi melaka pun time bosan cari buku / novel utk dibaca. sekarang ni dtg tgk dah ada pertambahan buku. sama ada buku yg baru ditinggalkan di situ, atau buku yg dulu aku x pandang sbb ada novel melayu yg maha tebal (disappointing... x ingat cite pasal apa tapi truly disappointing ending), so focus kat situ je. ada gak stacks of CLEO and EH!, tapi outdated (x class la baca old issues heheh).

satu buku tu dr 'love stories' series (saw a few back in school days), tapi x ingat pernah baca ke x. haha layann je la. baca satu mlm dah habis. another book: payback fr fearless series. mula2 aku tgk, apsal mcm familiar nama francine pascal ni? pastu baru teringat, ni la author sweet valley series tu. ingatkan kot la buku 'payback' ni a la SVH ke, SVU ke. sekali mmg lain abis. apa term dia? teen angst. mmg jauh beza la.

kalau x silap aku, kalau dlm SVH every book akan ada deja vu, in the form of describing the twins. mmg every book mmg sama je (hehe nak describe balik x ingat la, tapi akan ada punya la). so kalau x follow cite tu mmg xde masalah. tapi yg payback ni, sampai sudah aku confuse. dia ni sapa? dia ni lak sapa? apa kaitan dia ni dgn dia tu? which brought me to the link above. hehe pdhal xde la mcm terminat abis dgn buku ni. tapi bijak aa gak, sbb kalau org yg intrigued, nak tau cerita selanjutnya mesti akan beli the whole series. kalau xde internet la. mcm aku ni, dah tau dah apa jadik kat sume org, xde masa la nak baca yg lain.

teringat gak zaman sekolah2 dulu. mcm famous gila aa SV series ni. well, not exactly famous, tapi ada sorg kawan / dormmate aku dulu mcm obsess dgn SV, mcm sume buku dia ada, so amik tau la gak siket2. kdg2 ada sorg dua beli, amik turn baca. pernah gak berangan nak beli, tapi malu hahaha. takut cashier tu gelakkan. lagipun kalau mcm bercita2 nak beli sume, boleh kopak gak poket. better layan komik.

hehe ckp pasal komik, antara yg aku follow dulu2 ialah dragonball n kindaichi. keluar monthly rasanya. masa kat dorm dulu, aku x ingat la sapa jadik pembekal, tapi mcm ada fixed turn: sapa baca lepas sapa. sekali bila balik rumah tgk kat rumah pun ada. kindaichi pun best. ingat sekali masa aku nak balik rumah for the weekend, tgh round2 tunggu bas bertolak nampak satu kedai ni jual the whole series of kindaichi. aku beli sume. hehe fikir balik mcm bongok je. x kisah aa, janji ktiorg sume kat rumah dpt baca kindaichi. erk, byk ke duit aku time tu sampai boleh borong sume? oo aku baru teringat yg 2-3 kali ulang-alik depan kedai tu sbb nak kira berapa byk nak kena bayar kalau beli sume vs. duit dlm tangan. dah la kena kira dlm otak (ye aa, malu la nak keluarkan calculator kan heheh), nombor susah2 lak tu (rm1.80 x 20+ kot). haha semangattt.

sekarang, ada gak aa follow a few mangas. tapi sakit mata aa baca online. tapi nak beli kedekut duit. nak pinjam org pun, mcm sume org pun baca online je.

sekian, begitulah serba-sedikit tentang aku dan buku.

ok chiow.

Read more...

'tis the season to be drenched

>> October 17, 2008

::tip tap tip tap baju dah basah; mari kita ambil payung..::kenapa baju dah basah baru nak amik payung? pointless.

this week je dah 2 ke 3 kali tah berlari dlm hujan. ada one time mmg kena jinjing kasut sbb banjir. semlm pun terpaksa MC sbb kepala pening gell sbb kena hujan.

"doktor, saya rasa sbb kena hujan agaknyala, sbb kepala rasa berdenyut semcm je. belah sini (hand touching the left side of head)."
"ada demam?"
"xde rasanya."
"selsema gatal x hidung?"
"hari ni dah x kot."
"batuk2?"
"hari ni dah kurang siket."
"temp 36.5 deg C...oo mmg demam xde eh."
.....
"ok saya bg ubat selsema dgn batuk."
"boleh bg MC sekali doktor?"
"oo x gi kerja ke hari ni..."
"err yg kepala berdenyut tu xde apa2 eh?"
"xde apa2, xde apa2."

ni pun kat luar dah gelap dah ni. mcm ada harapan kena running in the rain je ni. dah terfikir nak bawak payung, tapi apsal x jadi tah.

ok chiow.

Read more...

Recent Comments

Grab This Widget

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008. top pic by Jcome

Back to TOP