how?

>> January 31, 2008

Kalau hatiku sedang rindu
Pada siapa ku mengadu
Dalam hati bertanya selalu
Berlinanglah airmataku
.
Akan ku cari walau kemana
Kini aku berkelana
Ke hujung dunia akan ku cari
Rindu...Mengapa rindu hatiku tiada tertahan
Kau tinggalkan aku seorang
Rindu...Mengapa rindu hatiku tiada tertahan
Kau biarkan aku seorang
.
Engkau pergi tiada pesan
Khabar darimu ku nantikan
Mana janjimu kau ucapkan
Meranalah aku seorang
.
aku rasa aku terdgr ada org ckp 1st line of the song la kat mana2, sbb dr tadi aku dok ingat lagu ni je. ciss3, ni yg tension ada good memory ni. haha xde ah, tapi frust siket2 bila dgr lagu yg tau 1 line je. syukurr ada internet.
tadi masa tgh nak pakai tudung lepas solat, tiba2 ada satu minah tegur aku:
.
minah: kerja mana?
aku: m***o.
minah: company apa tu?
aku: harta *******.
minah: dah lama dah kerja sini?
aku: 2 thn jugak la.
minah: ooo.... sebelum ni kerja mana?
aku: x kerja, baru grad. (time ni aku dah pelik dah, apsal semangat tanya ni... aku sepatutnya kenal dia ke?) u kerja m**c ke?
minah: x... c**b, jumpa client jap. (oo yg kat bawah tu kot... my sensor's still silent)
aku: oo ok.
minah: kerja sini ada carum epf kan?
aku: ada..
minah: bulan2 potong berapa?
aku: ... dlm RM*** (going up a lil bit)
minah: @#$%^@@#&@#$!!$$@ (didn't really understand what she was saying, particularly since we're in a surau, n duk cuak nanti org tegur sbb bising... tau2 je:) jap i amik kad i. (damn damn damn damn, apsal aku layan dia tadi..... aaa dammit).bla bla bla amik akaun 1, masuk ke c**b, kalau epf 5.7% kan, kami 10 - 15% gitu bla bla bla akaun 1 boleh keluar utk masuk unit trust je. (by that time her card's already in my hand)
aku: oo unit trust ke ni.
minah: ha'a... ada masa ke, boleh saya cerita siket.
aku: dah kena masuk kerja dah ni.
minah: kalau camtu, (took out her hphone), nanti kita jumpa kemudian, kita boleh cerita lebih lagi. apa nombor telefon?
aku: (mcm robot) 0*********.
minah: nama?
aku: @#$%. (haha ada hati nak censored tu...)
minah: ok, nanti saya call jgn x angkat pulak (ada hati nak ugut2 aku tu? ciss)
aku: tapi jgn call saya minggu ni... sbb nak balik kg.
minah: oo ye ke, kampung kat mana?
aku: johor.
minah: oo sama mcm kawan saya, dia pun kg kat johor. saya kg kat perak, hahaha.(x tanya pun..)
aku: hahaha.
minah: ok jumpa lagi lain kali. cerita2 la kat kawan yg lain, boleh jumpa semua sekali.
aku: ha tgklah.
.
sepjg2 cite tu, aku tipu sekali je: this week nak balik kg. yg lain tu, lurus bendul beb! waaa apa kena aku ni. senang sgt berckp jujur. where's my lying skill when i need it? kalau xleh nak bohong pun, apsal x ckp je not interested? aaa tension2. lepas2 ni nak kena avoid her call pulak. err masa nak bgtau hp number, i was contemplating to give her my mom's number, tapi tiba2 x jadi pulak. sbb kalau mak aku x nak tu, aiyooh. cynical.
.
bukannya apa, aku seriously x berminat nak melipatgandakan duit aku ke, nak byk duit tanpa usaha ke, n anything along the lines. err am i destined to be 'org yg makan gaji' all my life? haha x tau la, tapi seriously mmg x berminat. kalau yg parents aku suruh baru aku buat. hmm, maybe i'm afraid to take the risks. ye ah, duit. but, what's life without risks or taking chances? but still...
.
alaa apsal la aku x gi surau awal siket tadi. aaaa tolongggg.
.
"when i need you, just close my eyes and i see you..."
.
dah start dah....

Read more...

waiting to exhale

>> January 24, 2008

::He who waits for a chance may wait for a long time.::

semlm aku terlepas komuter yg aku selalu naik. so kena naik yg lewat siket. well sempat je kalau komuter tu on time. tapi lambat 5 mins masa sampai kat stesen. no choice, naik je la.

masuk2 je dlm tren tu, tgk keliling mcm lain siket. map dah update (tunjuk stops sampai kuala kubu baru), pastu kerusi sume mcm dibalut baru. n seats pun sume bersandar ke tingkap, so ruang utk org berdiri pun mmg luas la. kira maximize capacity kot... dlm hati aku pun dah, "waa bagus2."

bila komuter tu bergerak, mmg terasa jugak laju. aku pikir, "maybe driver ni nak make up for the time he's late, nak make sure sampai stesen lain on time gak." dlm hati aku: waa bagus2. improve.

bila sampai stesen kl, aku tgk jam, "waaa on time aa. bagus2". sambil jln2 laju tu ceh, siap fikir nak tulis apa kat sini. ye la, time kutuk kita publish, time puji pun kena aa publish.

kat lif lobby, terserempak dgn officemate, tapi tingkat lain. dia tanya, "sempat ke kat tingkat **?". "sempat, ada masa lagi ni." "oo, jam dia lambat eh?" "dulu awal 5 min, sekarang dah on time." "eh, sempat ke tu?" "sempat..." time tu pelik gak, apsal dia duk tanya sempat ke x, kan awal lagi. pastu terdgr ada staff lain tanya dia lak, "sempat ke nanti?" "ngam2 je la.. sbb dia lambat siket." uik? dah lambat pun ngam2? kalau camtu, patut aku dah x sempat dah ni.

bila sampai tgk, jam dah 8:20. cis3, rupa2nya jam aku dah lambat 5 mins (well actually it's on time, sbb selama2 ni aku set jam tgn aku sume awal 5 mins, so...). maknanya, komuter still lambat!. cis3, penat aku memuji2 di dlm hati. tertipu aku rupanya. habis idea aku utk another entry.

err on the contrary actually. dah dpt another entry woohoo! haha err mcm poyo je. haha x kisah aa... sbb aku rasa mcm kelakar siket2. moral of the story: x yah aa adjust2 masa tu. kang sendiri yg confuse.

ops off-topic: ada kawan aku sorg dulu, kalau tanya dia, "eh pukul berapa sekarang?" dia jawab, "jgn tanya aku, aku x sure jam aku cepat berapa minit." heheh x tau la kalau dia mmg unfriendly ke apa, tapi aku rasa mcm lawak la jawapan dia. maybe it's just me, yg kalau tgk org terjatuh pun boleh gelak gila2.

shout-out: beded! ko ingat x time yg sir tgh ajar kita time band practice kat depan kantin, yg ada sorg pakcik tgh lalu depan kita sume, yg tiba2 dia hilang tu? yg rupa2nya dia terjatuh tu. hahahahhahaha it's still funny to me tau. ee jahat la pulak.

haha ok byk melalut.

ok chiow.

Read more...

babai k ina

>> January 16, 2008

haha sorry lambat ye k ina...

selamat berbakti kpd bangsa, negara dan agama!
belajar rajin2 tau.
tq atas segala tunjuk ajar, persoalan, permasalahan, penyelesaian...
err jgn marah letak gambar ni, priceless woo...
ish senyap la opis ni tanpa k ina hehehe
babai babai babai


Read more...

weirdness

>> January 08, 2008

::Thoughts are funny little things,They can make paupers or make kings.::

wah penat cuti. lagi penat dr buat kerja rasanya, heheh. sbb x buat apa2 yg penat tu.

aku rasa kalau aku jadi cikgu mesti stress je sepjg masa. pressure fr the students, higher authorities, ministers, parents, media, etc. tapi nasib aa, sume kerja ada pros n cons dia. dah kerja cikgu tu antara yg plg mulia, dah tentu aa byk cabaran. kalau x, sapa2 pun boleh jadik cikgu. kira kalau still boleh dpt anugerah guru cemerlang despite all that, baru la betul2 cikgu namanya.

ish, not making any sense.

parents pun satu. fees yg kdg2 x sampai RM10 pun dah bising cekik darah, tapi bagi anak hp n topup sorg satu x pulak komplen. pibg meeting x nak gi, tapi bila ada apa2 keputusan yg bukan di pihak dia, nak komplen. nak suh sekolah babysit anak2 diorg, tapi duit x nak bg. sapa yg sanggup buat benda free? think of it as an investment la, brader. dah besar dah berjaya nanti, si anak tu boleh bayar balik duit korg. kalau nak sume free, sendiri ajar la. kumpul duit byk2 pun bukan leh bawak ke mati.

yg kementerian lak, cepat melatah. keluar paper siket, terus buat statement. rakyat melenting siket, terus salahkan sekolah, cikgu, etc. ever heard of 'think before you leap'? setakat ckp mulut je, kat court pun xleh pakai tau. kan ramai pakar2 "pengkaji", kaji la apa2 yg patut. cari long-term plan yg akan manfaatkan negara n rakyat di masa hadapan.

students: belajar sungguh2 la. sume org keliling nak perjuangkan hak korg belajar, memerah otak nak bg korg selesa belajar, apa lagi yg korg nak? bersyukur atas nikmat yg ada.

err just my 2 cents on what's happening now.

ok chiow.

Read more...

Recent Comments

Grab This Widget

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008. top pic by Jcome

Back to TOP