bencinta

>> December 15, 2009

::We only got 86 400 seconds in a day
To turn it all around or throw it all away
We gotta tell ‘em that we love ‘em while we got the chance to say,
Gotta live like we’re dying::

if i were to live like i'm dying, i won't bother with the assignments. mcm leh pakai pun cert kat alam barzakh... hehe. so kris allen, shut up!

aku rasa aku 1st time dgr org ckp, "mmg bercinta betullah" bila buat sesuatu (in this case, assignment). maybe pernah kot dgr before this, tapi x rasa benda tu pelik. haha in a way betullah kot, dah 24/7 ngadap benda tu je, bercinta dgn kertas2 tu je la kan. is it one-sided tho? err susah mau jawab heheh.

tapi yg sebenar2nya, boleh je siap cepat, tapi nak siap cepat tu hanya boleh dicapai sehari sebelum due date. so sekarang mmg tahap bermalas2an lagi. cuma guilty conscience tu agak kuat bila time yg sepatutnya habiskan assignment tu ko buat kerja lain. but in the end, you still do the not-assignment stuff. membazir perasaan jek.

still searching for my element. tabley tahan laa tgk org lain enjoy sana-sini, aku lak nak kena buat assignment and study for the exam. ada ke buat time org cuti krismas, new year... gilo apo. nak gi jln2 kenduri kawin pun x senang. x senang as in hati x tenteram gi jln2 tapi kerja x siap.

haha tapi dlm pada nak mencapai objektif "to focus on my classes and my classes alone", sempat gak aku gi sunway lagoon (14-year wish okay), karaoke, warehouse sale, main frozen throne, avenue flo, etc. x senonoh...

mcm tak sabar nak habis exam, tapi tak nak exam lagi.

ok chiow.

Read more...

edisi marah diri sendiri

>> December 01, 2009

pagi tadi terlambat keluar rumah. tapi nasib baik dpt tpt duduk, so release tension dgn tido. sampai midvalley dah tersedar sbb akak sebelah nak keluar, so amik alih tpt duduk dia pulak. pastu mcm on off siket, sampai lepas kl sentral. bajet mcm sempat la nak kejar 815 (kena prepare mental dulu, sbb nak kena jln laju). sampai2 je terus aku ke pintu, terus keluar, naik escalator pun mcm naik tangga.

masuk2 lif, tgk jam aaa dah 815. merah le hari nih. tapi xpe, life must go on.

around 10, aku mcm teringat pasal assignments yg berlambak x buat lagi. pastu berazam nak try cari additional materials. eh? additional? meaning aku dah ada sth to start with la kan? tapi mana?

masa tu baru aku sedar, TERTINGGAL PAPERBAG YG ADA TELEKUNG N SOME NOTES KAT DLM TREN!!!!

aaaaa geramnya rasaaaa

cepat2 cite kat k syud, pastu k syud cuba menenangkan, ckp "ntah2 tertinggal dlm keta kot, mmg x bawak kot." i was like, "xde, mmg kita ingat ada pegang masa masuk komuterrrr." then cepat2 call ktmb, pastu call another number. tapi mmg mcm lost cause la, sbb encik yg jawab tu aku ckp je tertinggal barang kat komuter, dia terus "susah tu." ada la tanya tren kul berapa ("laa ni dah pukul 10 ni..."). come to think of it, itu je soalan yg dia tanya. oh and sapa nama. aku yg volunteer cite dlm paperbag kaler merah, dlm tu ada telekung n a few documents (dia x tanya pun penting ke x docs tu... cet). pastu mcm nak cepat hang up je, sbb xde tanya pun phone num aku. aku gak yg bgtau, "kalau ada apa2, boleh x call saya di xxxxxxxx".

aaa geramnya. how could that happen?? have it happened before? is there any chance that somewhere i left something else behind? and what are the chances of it happening again?

balasan kot, byk buat dosa nih. argh.

kalau jumpa balik mmg miracle betul.

ok chiow.

Read more...

Recent Comments

Grab This Widget

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008. top pic by Jcome

Back to TOP