alahai

>> February 18, 2009

::Every man is wise when attacked by a mad dog; fewer when pursued by a mad woman; only the wisest survive when attacked by a mad notion.::

terencatnya la aku rasa, bila tgk trailer marley&me boleh bergenang air mata. pdhal xde pun tunjuk anjing tu (which i assume bore the name marley) mati / sakit ke (which, again i assume, what would happen in the movie of such genre). truth be told, anjing tu sgt la comelnya. rasa nak gigit2. nasib xleh pegang hehe.






soft spot for animals? x tau la, sbb aku x rasa mcm tu pun bila tgk ikan mati (ikan belaan la, ikan utk makan aku sukaaaaaa). kalau cerita yg ada tunjuk binatang2 korbankan diri utk tuan diorg tu, confirm plg kurang akan mengalir air mata siket. tapi nak kata penyayang xde la sgt. biasa je.

speaking of which, lobo kucingku sudah selamat dikasikan (aka dimandulkan). waa tapi sedih gak aa bila vet ckp actually ada 3 babies dlm perut dia (dia = lobo) masa dia (dia = dr vet) nak operate tu. dah nak masuk sebulan ke umur gitu. err terasa mcm pembunuh lak. tapi fikir2 balik, kalau diorg selamat diberanakkan pun, larat ke kitorg nak jaga. n aku jamin kalau kitorg tau lobo bunting lagi before dikasi, mungkin kitorg x bg vet tu operate. ampunkan dosaku...

csi latest season dah ada kat axn. i like! err walaupun aku tau kat US dr tahun lepas lagi dah tayang. aa sedihnya tgk grissom nangis. one more reason to get away fr xbox's morrowind (yg aku rasa lagi 6 bulan pun belum tentu habis). bila chuck n house season baru nak keluar axn ni?

erk baru teringat. heroes s3 pun x tgk lagi. lembab desu!

ok chiow.

Read more...

kura-kura

>> February 13, 2009

to whom it may concern,

can you be any slower???

TQ.

Read more...

sehari di sungai congkak

>> February 09, 2009

gambar masa2 kitorg gi sg congkak cny weekend haritu. punya la jam jln kat hulu langat tu, 2 jam lebih baru sampai. abang aku bookkan satu chalet utk rehat2 / tukar baju / solat. rm50 kot separuh hari. ok la, siap bilik air sume. rimbun ria ke apetah nama. tapi xde lak gambarnya.. sorry. anyways air sejuk ya amat, sampaikan kitorg x gerak2 pun time mandi tu. berendamm jek. tapi ok la, utk menyejukkan badan di hari yg panas hehe.

boy of the day sudah semestinya nazreen ni. sekarang dia ni mmg muka plg happy bila dpt gi jln2. dpt gi pasar pun jadiklah, asalkan jalan2. senyum je. pastu sibuk tunjuk2, "(tunjuk kat ikan) hmmm? (tunjuk kat kipas) hmmm? (tunjuk kat logo kat baju) hmmm?" kes x boleh ckp lagi lah ni. xpe la, janji paham apa kitorg ckp kan? dah boleh la kalau tanya, "tu keta sapa tu?" "APAK!"

tu diaa muka, senyum x hingat. seronok la tu nak gi jln2. cousin aku dik da sekadar merenung


bila ckp, "nazreen, senyum cepat, nak amik gambar." maka terhasillah posing mcm ni. mmg time snap elok je dia posing mcm tu. mana belajar dik?



dah sampai. dah tukar pakai swimsuit dah pun. muka dah start x syok2 dah si nazreen nih. takut air la tuuu



sg congkak (agaknya la.. sbb byk je signboard ke sg congkak). kawasan yg redup tu kawasan kitorg hehe


time ni nazreen dah mengamuk2 dah x nak mandi. duk peluk je mama / bibik dia. kalau boleh dia gulungkan badan tu, confirm akan gulung. x nak kena air langsung. pelik aku budak2 x nak main air. tapi mandi dlm bilik air seronok pulak.


bath & brunch. sedap siot makan sambil mandi. ada keropok, sandwic, air gas. kalau x makan nasi lemak kat chalet sebelum tu, mesti makan kat dlm air gak hehe.

mandi kejap je, sbb sejuk. time taken to get there was longer than the time spent there. tapi balik alhamdulillah x jam sgt. penat siket aa, mandi hehe. tapi ok la tptnya, x kotor (except for a few floating plastics). oo tapi air deras gak, xleh nak terapung2. kesimpulannya mcm duduk kat air je la (haha aku puji ke kutuk tpt ni?) heh tapi overall mmg ok la. setakat nak lepak2 tu ok je. tapi lepas tu ada la keluarga ni duk bbq tepi pantai tu, berbau asap je. tu yg last2 kitorg naik tu. x feel.

ok itu aje... rasa mcm nak mandi laut lak heheh

ok chiow.

Read more...

kucing-kucing sekalian

>> February 03, 2009

been meaning to put pics of my adorable cats for a while... but never had the chance to (bagi lah org lain guna laptop lak wey! bayar x nak...cis)

pics taken by my bro, who actually put them in his blog, but i refuse to put the link here. too immature for my liking... why do teenagers these days feel that cursing and swearing can elevate their 'cool' factor? if you're cool, then you're cool, period. no need to make a fool of yourselves.

btw, do girls dig guys with a sailor mouth? i mean, really?


persie: kucing jalanan yg abah kutip kat mana tah. bulu gila lembut... anak susuan lobo. sekarang dah besar, collar tu pun dah x muat. tapi dah besar makin x putih


my personal favorite... caring gila aah si lobo ni. dgn si persie sekali disusukannya. dlm proses hendak dimandulkan. kesian aa beranak 2 kali setahun. n kesian kitorg jugak



one of lobo's 2nd generation kittens... sampai sekarang x diberi nama lagi (dah masuk 4 bulan dah kot)



comot: ... yg comel. the only firstborn survived. macho ok comot ni. padat. going thru his puberty, asyik mengiau je. ada potensi utk dikasikan jugak ni



mangsa comot. takut kecik2 dah bunting je... yg ni pun xde nama lagi. panggil 'yg putih' je.

ok chiow.

Read more...

Recent Comments

Grab This Widget

  © Blogger templates Romantico by Ourblogtemplates.com 2008. top pic by Jcome

Back to TOP